30. септембра и 01октобра 2023. г. у оквиру 4. међународног фестивала кратког ауторског анимираног филма „МултиМост Фест“

Фил Паркер један је од водећих европских консултаната за развој сценарија и пројекта. Радио је као консултант са “C4”, “BBC” i “Aardman” анимацијом у Великој Британији, “Berlin Brandenburg Medianboardom” у Немачкој, “CEE Animation” програмом, као и неколико европских независних компанија као и на филмовима попут “Wallace and Gromit – Curse of the Were Rabbit” (Оскар за најбољи дугометражни анимирани филм) и “Hogfather Terija Pračeta”.

Оснивач је једног од најуспешнијих курсева за сценаристе у Великој Британији, чији су полазници добитници неколико награда, међу којима су “BAFTA” и “Златна палма” и који су били номиновани за Оскара. Програм обуке за развој у оквиру УК Филмског савета успоставио је 2000. године. Тренутно ради на пројектима из Кине, Чешке, Немачке, Словеније и Велике Британије. Аутор је књиге “Уметност и наука писања сценарија” (The Art and Science of Screenwriting).

Мастерклас отворен за ширу јавност биће одржан онлајн, 30септембра од 15:00 до 16:30 сати, отворен је за ширу јавност и бесплатан.

Након мастеркласа, пет пројеката имаће прилику да раде на усавршавању тритмента својих филмова и серија уз консултације Паркера.

Анимонд WriterсЛаб 2 подржан је од стране Министарства културе Републике Србије. Организатор радионице је “Animond Fond”, наш први приватни фонд за улагање у анимиране филмове.

Можете се пријавити за учествовање на мастер класу, слањем мејла на animondwriterslab@gmail.com.

www.animond.co.