Жири фестивала 2022.

Роберто Паганели

Роберто Паганели је рођен у Болоњи 1968. Дипломирао у дисциплинама уметности, музике и филма и специјализовао се за дизајн и организовање филмских догађаја и у осмишљавању и реализацији радионица и образовних програма. Реализује радионице едукације на језику слике и прављење стварних, документарних и филмова у техникама анимације. Један је од оснивача Удружења ОТОмани и од тада сарађује на реализацији више од 220 радионица анимације за децу, младе и одрасле.

Горан Дујаковић

Рођен 1966. године. Дванаест година радио као професионални карикатуриста и стрип аутор у дневном листу “Глас Српске” из Бање Луке. На филму и телевизији присутан од 1997. године. Аутор више од 30 документарних и кратких играних филмова. Учествовао је на више филмских фестивала (Сарајево, Београд, Париз, Бар, Монтело, Љубљана, Нови Сад, Мостар, Сремски Карловци, Јахорина, Бања Лука...) са филмовима у званичној и информативној селекцији, за које је добијао награде. Члан је Свјетске асоцијације за анимирани филм – АСИФА и Удружења филмских радника у Босни и Херцеговни. Оснивач је и директор Међународног фестивала анимираног филма у Бањој Луци који се одржава од 2008. године. Један је од оснивача и вишегодишњи предсједник Асоцијације за визуелне умјетности ФЕНИКС АРТ из Бање Луке која се бави филмском продукцијом, популаризацијом и промоцијом филмске умјетности. Члан редакције часописа СИНЕАСТ из Сарајева и АГОН из Бањалуке. Филмску и телевизијску режију дипломирао је 2009.године на Академији умјетности у Бањој Луци. Мастер студије завршио је 2011.године на Факултету драмских уметности у Београду на студијском програму Теорија драмских уметности и медија. На истом факултету је на Докторским научним студијама теорије драмских уметности, медија и културе. Запослен је на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци као редовни професор на предметима Филмска и телевизијска режија и Историја филма.

Милан Марић

Рођен у Београду 1979. године. Завршио ФПУ, а анимацијом се бави од 1996. године у студију "Бикић", радећи на великом броју анимираних филмова, анимираних рекламних и музичких спотова, итд. Члан Удружења филмских уметника Србије.