Радионица ће понудити низ цртачких, свирачких и снимачких игара. Не подразумева никакво предзнање учесника из анимације, само физичку присутност, активност, телефон који може да снима (било како) и колико-толико добро расположење.
Радионицу води филмаџија Милош Томић
Биће одржана у Културној станици “Свилара” у Новом Саду, 29.10. у 19 часова.

О Милошу Томићу

Тврдоглави филмаџија, залуђен са још неколико хобија: сакупљањем само њему драгоцених отпадака, бициклирањем предграђем по белом свету и успутним лупкањем по свему што звони, звечи и одјекује. Студирао у Београду, Прагу и Берлину, али и даље прави почетничке грешке.
Милош Томић је рођен 1976. године у Београду. Дипломирао је на филмској режији на Академији драмских уметности 2001. године у класи професора Мише Радивојевића, а магистрирао на филмској академији ФАМУ у Прагу 2006, на одсеку мултимедијалне анимације у класи професора Петра Скале. 2013. године је и докторирао на ФАМУ са тезом “Драгоценост одбачених предмета – ђубрета, као материјала за филм, анимацију, фотографију…”. Током студија био је стипендисани гост-студент на универзитету “Европа” у Мадриду 2005, као и на УДK академији у Берлину 2007. године.
Обишао је свет држећи радионице о трик-анимацији и стваралаштву уопште, и учествујући на фестивалима од Француске, Норвешке, Италије или Шпаније, преко Северне Македоније и Естоније све до Kине, Аргентине и Бурме.