Ево нас на крају 4. године одржавања фестивала кратког ауторског анимираног филма МултиМост феста.

Публика је и ове године упознала најновију продукцију кратких ауторских анимираних филмова из света, са посебним освртом на европски филм.

Пројекције квалитетних анимираних филмова, омогућле су деци и младима да стекну богата искуства, ослободе емоције, имагинацију и интелект и сагледају свет из различитих перспектива. Оригиналан и несвакидашњи приступ приказаних анимираних филмова омогућио им је да разбију стереотип о цртаним филмовима које су до сада углавном могли да виде.

Крилатица фестивала “Вера, нада, љубав – мудрост покретних слика” дала је основни правац свим фестивалским активностима. У одабиру такмичарског програма, прошли су филмови који подстичу гледаоце да се мењају на боље да размишљају о овим универзалним, општељудским вредностима које су преко потребне данашњем човеку који живи у доба брзог технолошког напретка и развоја вештачке интелигенције, док је пратећи програм имао задатак да учесници унапреде своја знања и вештине, односно да помогне свима да развију и умноже своје таленте.

Програм овогодишњег фестивала био је намењен свим узрастима и нивоима знања, од деце претшколског узраста до ветерана анимације; од програма за потпуне почетнике до предавања за људе из струке.