Жири фестивала

Нарциса Даријевић Марковић

Филмски и ТВ редитељ и сценариста. Радила за ТВ Београд у редакцијама дечијег, општеобразовног, научног, школског, информативног, музичког програма и у редакцији за културу. Професор на Катедри за филмску и ТВ режију на факултету драмских уметности у Београду. Предаје Документарни и наменски филм као и режију звука. Рођена у Панчеву. Одрасла у Опову.

Рафаела Траниело

Добила је образовање у сфери класичне музике, а затим почела да ради у школи као наставник. Специјализовала је примену стоп-моушн анимације у настави у државним школама. Ради са децом и као аниматор. Држи радионице и часове анимације за професоре и студенте на Падовском Универзитету. Живи и ради у Падови (област Венеције, Италија). Уметнички је директор Међународног фестивала кратког филма “Corti a Ponte", који гаји велику љубав према деци. https://www.cortiaponte.it​

Сергеј Струсовски

Режисер, анимираног, играног и документарног филма, продуцент, сценариста, бави се едукацијом у области филма. Доботник награда на међународним фестивалима анимираног, играног и документарног филма. Тренутно ради на луткарском серијалу “Мали, али спретан” за студио “Сојузмуљтфиљм”, који ће премијерно бити приказан 2021. г. Припрема за израду 10 нових серија образовног серијала “Руска литература” (Студио “Времја кино”). Овај серијал је је комбинација документарног и играног филма. Приказиван је на српској телевизији “Храм”. Одржава предавања педагозима, студентима и ученицима основних и средњих школа на тему анимираног и документарног филма.