У среду, 29 септембра. са почетком у 12 сати у сали за конференције култног места Комбанк дворане у Београду, одржана је прес конференција ММфеста и отварање првог дела изложбе Ветерани српске анимације.
Теме на конференциjи су биле:
  • ММфест и његова стремљења: повезивање младих широм света
  • Прављење базе професионалаца из разних земаља који ће окупљати тимове и младе у заједнилке пројекте
  • Акценат на 2 пратећа програма: а) научни скупови-конференције и б) ветерани анимације – уметници који су поставили темеље српске анимације.
Дискутовало се са присутнима о оствареним резултатима у протеклом периоду и представљен је гост-фестивал, овога пута је то ПЕДЕСЕТА РЕВИЈА ФИЛМА ЗА ДЕЦУ И ОМЛАДИНУ СРБИЈЕ и њен оснивач Влада Анђелковић.
На конференцији за штампу су говорили:
– Зоран Стефановић, председник савета фестивала, говори о општем значају и профилу МултиМост феста, као и о пројекту “Филм и анимација у систему образовања у Србији”,
Сергеј Струсовски, угледни руски редитељ и председник жирија – о међународној посебности фестивала и квалитету филмова
Милета Поштић, професор, уметник, саветник у Министарству културе и информисања – о важности оваквог фестивала и анимације уопште за српску културу
Злата Попов, оснивач и извршни директор, како је основан фестивал и које вредности промовише, како се ради с децом по овом методу.
Након представљања активности и гостију Фестивала, обратили смо се публици са жељом да представимо радове изложене у галерији и позвали их на свечано отварање изложбе Ветерани српске анимације, аутор – Василијана Снежна.