Фeстивал ММ фест је израстао из међународног анимационог пројекта Мултимост.

Овај пројекат је покренут 2016. године са намером да подстакне децу и омладину прво Србије и Русије, а затим и других земаља на сарадњу кроз креативно стваралаштво, учење језика, на изучавање своје и упознавање других култура, на истраживање, повезивање и дружење.

База на којој пројект почива је анимација, која је мултидисциплинарна јер обухвата скоро све видове уметничког изражавања: литературу, музику, цртање, сликање, вајање, покрет и плес, а све њих сједињује кроз примену савремене технологије. На овај начин Мултимост постаје пројекат у којем могу да учествују деца и млади најразличитијих интересовања, способности узраста.

Због свега горе наведеног број учесника у пројекту је врло брзо растао из године у годину. Пројекту су се прикључили и студији из Италије, Украјине и Израела. Ове 4. године постојања пројекат прераста у међународни фестивал дечије и омладинске анимације ММ фест (Мултимост фест).

Покретачи пројекта Мултимост су Злата Попов, ментор студија ДОМ и Марија Лендова, директор државне организације за дистрибуцију филмова “Новосибирск киновидеопрокат” (Русија).

Реализацију пројекта до сада су подржали: Општина Сремски Карловци, Управа за културу Новосибирске области, Фестивал руског филма за децу “Бајке детињства”.

Пројекат је 2019. награђен Европском језичком ознаком, од стране фондације Темпус у сарадњи са Министарством просвете науке и технолошког развоја РС, Заводом за унапређење образовања и васпитања, Француским институтом за културу и Институтом Сервантес.

О досадашњим активностима у оквиру Мултимоста и његовој реализацији можете прочитати на сајту студија ДОМ.