Жири фестивала

Војин Васовић

Војин Васовић је филмски и позоришни редитељ и продуцент. Завршио је Мастер екперименталне позоришне режије у Центру за студије драме и позоришта Универзитета у Торонту и основне студије ТВ режије на катедри “Сава Мрмак” Академије Уметности у Београду. Добитник је многих награда за режију, сцеанрио и анимацију. Његови филмови „Дашак“,“Сваких пет минута”, „Био двапут један краљ” и „Велики робот“ били су уврштени у селекцију више од 150 интернационалних фестивала на којима су освојили преко шездесет признања. Продуцент је и редитељ To Blink Animation Studia, филмске куће дупло базиране у Београду и Торонту; уметнички је директор Анимонд – приватног инвестиционог фонда за анимирани филм. Предаје филмску режију и анимацију на Академији уметности у Београду.

Сергеј Струсовски

Режисер, продуцент, сценариста анимираног, играног и документарног филма, члан Савеза кинематографа и режисера Русије, добитник многобројних награда на међународним фестивалима. Тренутно ради на луткарскомШеф катедре за анимацију и мултимедију Московског државног института за културу. Члан удржења филмских радника Русије, удружења режисера и асоцијације за филмско бразовање и медијску педагогију; режисер Сојузмуљтфиљма, продуцент и сценариста; добитник многобројних награда на међународним фестивалима. серијалу “Мали, али спретан” за студио “Сојузмуљтфиљм”, бави се кинопедагогијом и држи предавања педагозима, студентима и ученицима основних и средњих школа на тему анимираног и документарног филма.

Дарко Креч

Дарко Креч је аниматор, сценариста, редитељ, филмски педагог и стрипар. рођен је 1958. године у Вараждину, Хрватска. Дипломирао је на Рударско-геолошко-нафтном факултету у Загребу 1988. али се целу каријеру професионално се бави анимираним филмом, стрипом и илустрацијом. Креч предаје класичну анимацију на Академији ликовних уметности у Загребу, на Одсеку за анимирани филм и нове медије, од оснивања одсека 1999. године. Као гостујући професор предаје Класичну анимацију и на Академији уметности, Универзитет у Бања Луци.

Владимир Димовски

Владимир Димовски је предавач са дугогодишњим радним искуством у средњошколском и високошколском образовању. Предавао је више предмета из области ликовних уметности и њене историје, графичког дизајна, визуелне културе и мултимедија. Завршио је Академију уметности у Новом Саду, ликовни одсек, а касније докторирао на Филозофском факултету у Београду, на одсеку за Историју модерне уметности. Тренутно је запослен на Факултету за дизајн и мултимедију Универзитета Доња Горица у Црној Гори. У протеклом периоду често је ангажован на продукцији мултимедијалног садржаја за културне инсититуције и манифестације.