Жири фестивала

Милета Поштић

Милета Поштић ради као редовни професор на анимацији, визуелним ефектима и дизајну видео игара на академији уметности у новом саду, сториборд директор је и менаџер интерног тренинг центра Иерволино студија за анимацију, директор је и сувласник Фуруна студија за анимацију и посебни је саветник министра за културу и информисање републике Србије. Дипломирао је цртање у САД а магистрирао у УК. Предавао је на универзитетима у 7 земаља и 4 континента. Држао је радионице анимације у још 6 земаља. Издавачка кућа Комико му је објавила две књиге илустрација под називом Рецепти за срећан живот. Бави се илустрацијом и анимацијом ликова.

Сергеј Струсовски

Режисер, продуцент, сценариста анимираног, играног и документарног филма, члан Савеза кинематографа и режисера Русије, добитник многобројних награда на међународним фестивалима. Тренутно ради на луткарском серијалу “Мали, али спретан” за студио “Сојузмуљтфиљм”, бави се кинопедагогијом и држи предавања педагозима, студентима и ученицима основних и средњих школа на тему анимираног и документарног филма.

Зоран Стефановић

(Лозница 1969). Писац, продуцент, културни активиста, истраживач. Дипломирао драматургију и сценарио на Факултету драмских уметности у Београду, где је и докторанд теорије драмских уметности, културе и медија. Основао је прво организовано језгро производње фантастичких филмова у српској кинематографији 1990, а његов драмски текст „Словенски Орфеј“ је 1992. започео постјугословенску фазу српског и македонског позоришта и драме. Други део опуса је документарне природе у виду филмова и монографија. Са установама Европе и САД стручно сарађује тридесетак година, посебно у сектору уметности, културе и индустрије забаве. Оснивач је неколико међународних културних мрежа и пројеката у области издаваштва, дигитализације, лексикографије и популарне културе. Дела су му превођена на македонски, румунски, словеначки, енглески, француски, руски и украјински. Добио је четрдесетак признања за уметнички, културни, истраживачки и друштвени рад. Живи у Београду.